Den perfekta basen till många maträtter
Vårt bröd är mer än bara ett tillbehör - det är en viktig ingrediens för att skapa en mängd olika maträtter. Använd vår Lavash, Tannour, Pitabröd, original eller osötade bröd som bas för wraps, pizza och mycket mer. Här finner du en samling av våra favoritrecept.

Lavash fylld med BBQ-kyckling
Tillagningstid: 10 min.
Två portioner.
Ingredienser
-
1 stor kycklingfilé
-
1 dl BBQ sas
-
Valfria färska grönsaker
Gör sa här:
-
Strimla kycklingen och stek på medelhög värme i en stekpanna tillsammans med valfri olja.
-
Krydda med salt och svartpeppar.
-
Häll över barbecuesåsen i stekpannan och värm upp.
-
Lägg den mängd du vill ha på en skiva Lavash bröd, lägg till några goda grönsaker och rulla ihop.

Tonfiskröra i pitabröd
Tillagningstid: 10 min.
Två portioner.
Ingredienser
1 burk tonfisk 200g (avrunnen)
½ dl tahini
½ hackad rödlök
2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Salladsblad
Gör så här:
-
Rör ihop tonfisk med yoghurt, tahini och olivolja.
-
Smaka av med salt och svartpeppar.
-
Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och rör ner.
-
Bred ut röran på pitabrödet, toppa med salladsblad och rulla ihop.

Tannour Fatteh
Tillagningstid: 15 minuter.
2–3 portioner
Ingredienser
3 st tannourbröd
2,5 msk citronsaft
1,5 dl rapsolja
1,5 tsk spiskummin
ca 800 g kokta kikärtor
1 krm chilli
3 dl vatten
6 dl turkisk yoghurt
4 msk tahini
2 st vitlöksklyftor
Salt
Mynta till garnering
Gör så har:
-
Dela brödet i fyra bitar och fritera till en gyllenbrun färg.
-
Häll kikärtorna i en kastrull. Tillsätt vatten, spiskummin, citronsaft, 1 krm chili och salt. Koka upp.
-
Blanda Ihop resten av ingredienserna till en yoghurtsås.
-
Lägg upp de friterade bröden på ett serveringsfat. Toppa med yoghurtsåsen och kikärtorna. Dekorera med lite chiliflakes och mynta.
Pizza på vårt originalbröd
Att göra pizza på tunnbröd är enkelt och bara fantasin sätter gränser. Toppa med dina favoritingredienser och ost eller varför inte göra en efterrätt i form av nutellapizza med jordgubbar.
Ingredienser: För 4 pizzor
-
1 påse tunnbröd
-
250 g riven ost
-
1 paket strimlad skinka
-
400 g passerade tomater
-
2 vitlöksklyftor
-
salt, peppar & oregano
Gör sa här:
-
Sätt ugnen på ca 175° C.
-
Skala och pressa vitlöken.
-
Mixa passerade tomater, vitlök, salt, peppar och oregano till en slät sås.
-
Fördela tomatsåsen på tunnbröden.
-
Lägg på den rivna osten och strimlade Skinkan.
-
Sätt in i ugnen i cirka 7 minuter eller tills den fått fin färg.
-
Ta ut pizzan, strö över lite oregano och servera.


Lax- & pepparrotsrulle
Antal portioner: ca 32 snittar
Ingredienser
-
1 påse osötat tunnbröd
-
200g kallrökt lax
-
200g cream cheese
-
1 bit finriven pepparrot (eller pepparrot på tub)
-
Pressad citron
-
Salt och Peppar
-
Ruccola
Gör så här:
-
Blanda cream cheese med den rivna pepparroten och smaksätt med en skvätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
-
Lägg ut brödet, bred på ostblandningen och lägg på skivad lax.
-
Rulla ihop wrapen, låt vila 30 minuter i kylen och skiva sedan upp i ca 5 centimeters bitar.
-
Lägg upp på fat och dekorera med lite ruccola.