top of page

Den perfekta basen till många maträtter  

Vårt bröd är mer än bara ett tillbehör - det är en viktig ingrediens för att skapa en mängd olika maträtter. Använd vår Lavash, Tannour, Pitabröd, original eller osötade bröd som bas för wraps, pizza och mycket mer. Här finner du en samling av våra favoritrecept.  

MicrosoftTeams-image (14).png

Lavash fylld med BBQ-kyckling 

Tillagningstid: 10 min.

Två portioner.  

​ 

Ingredienser  

  • 1 stor kycklingfilé  

  • 1 dl BBQ sas  

  • Valfria färska grönsaker  

  

Gör sa här:  

  1. Strimla kycklingen och stek på medelhög värme i en stekpanna tillsammans med valfri olja.  

  2. Krydda med salt och svartpeppar.  

  3. Häll över barbecuesåsen i stekpannan och värm upp.  

  4. Lägg den mängd du vill ha på en skiva Lavash bröd, lägg till några goda grönsaker och rulla ihop.  

MicrosoftTeams-image (10).png

Tonfiskröra i pitabröd  

Tillagningstid: 10 min.

Två portioner.  

  

Ingredienser  

1 burk tonfisk 200g (avrunnen)  

½ dl tahini  

½ hackad rödlök  

2 dl turkisk yoghurt  

2 msk olivolja  

2 st vitlöksklyftor  

Salt  

Svartpeppar  

Salladsblad  

  

Gör så här:  

  1. Rör ihop tonfisk med yoghurt, tahini och olivolja.  

  2. Smaka av med salt och svartpeppar.  

  3. Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och rör ner.  

  4. Bred ut röran på pitabrödet, toppa med salladsblad och rulla ihop.  

MicrosoftTeams-image (11).png

Tannour Fatteh  

Tillagningstid: 15 minuter.

2–3 portioner  

 

Ingredienser  

3 st tannourbröd 

2,5 msk citronsaft  

1,5 dl rapsolja  

1,5 tsk spiskummin  

ca 800 g kokta kikärtor  

1 krm chilli 

3 dl vatten  

6 dl turkisk yoghurt  

4 msk tahini  

2 st vitlöksklyftor  

Salt  

Mynta till garnering  

 

Gör så har:  

  1. Dela brödet i fyra bitar och fritera till en gyllenbrun färg. 

  2. Häll kikärtorna i en kastrull. Tillsätt vatten, spiskummin, citronsaft, 1 krm chili och salt. Koka upp.  

  3. Blanda Ihop resten av ingredienserna till en yoghurtsås.  

  4. Lägg upp de friterade bröden på ett serveringsfat. Toppa med yoghurtsåsen och kikärtorna. Dekorera med lite chiliflakes och mynta.  

Pizza på vårt originalbröd  

Att göra pizza på tunnbröd är enkelt och bara fantasin sätter gränser. Toppa med dina favoritingredienser och ost eller varför inte göra en efterrätt i form av nutellapizza med jordgubbar.  

  

Ingredienser: För 4 pizzor  

  • 1 påse tunnbröd  

  • 250 g riven ost  

  • 1 paket strimlad skinka  

  • 400 g passerade tomater  

  • 2 vitlöksklyftor  

  • salt, peppar & oregano  

 

Gör sa här:  

  1. Sätt ugnen på ca 175° C.  

  2. Skala och pressa vitlöken.  

  3. Mixa passerade tomater, vitlök, salt, peppar och oregano till en slät sås.  

  4. Fördela tomatsåsen på tunnbröden.  

  5. Lägg på den rivna osten och strimlade Skinkan.  

  6. Sätt in i ugnen i cirka 7 minuter eller tills den fått fin färg.  

  7. Ta ut pizzan, strö över lite oregano och servera.  

MicrosoftTeams-image (13).png
MicrosoftTeams-image (12).png

Lax- & pepparrotsrulle  

Antal portioner: ca 32 snittar  

​ 

Ingredienser  

  • 1 påse osötat tunnbröd  

  • 200g kallrökt lax  

  • 200g cream cheese  

  • 1 bit finriven pepparrot (eller pepparrot på tub)  

  • Pressad citron  

  • Salt och Peppar 

  • Ruccola  

  

Gör så här:  

  1. Blanda cream cheese med den rivna pepparroten och smaksätt med en skvätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar.  

  2. Lägg ut brödet, bred på ostblandningen och lägg på skivad lax.  

  3. Rulla ihop wrapen, låt vila 30 minuter i kylen och skiva sedan upp i ca 5 centimeters bitar.  

  4. Lägg upp på fat och dekorera med lite ruccola.  

Kontakta oss

Järnstångsvägen 39-41, 433 30 Partille

info@beirutbrod.se

0702060567

Måndag - Fredag 7:00 - 18:00

Lördag och Söndag 8:00- 17:00

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
MicrosoftTeams-image (15)_edited.png
bottom of page